Како да го користите ултразвучниот чистач

2021-08-06

Ултразвучната машина за чистење во моментов е меѓународно призната како најдобра опрема за чистење со ултразвук за чистење. Ултразвучната машина за чистење го користи принципот на ултразвучно чистење за да биде едноставно и брзо.

Како да го користите ултразвучниот чистач? Следното е вовед во употребата на ултразвучни средства за чистење за да знаете повеќе за ултразвучните средства за чистење.

Како да ги користите чекорите на методот на ултразвучно чистење:

1. Ставете ги предметите што треба да се исчистат во корпата за чистење на машината за перење, а потоа ставете ја корпата за чистење во резервоарот за чистење. Не ставајте ги предметите директно во резервоарот за чистење за да избегнете оштетување на опремата и ефект на чистење.

2. Според различни производи или ефекти за чистење, истурете го растворот за чистење, вода или воден раствор пропорционално, минималното ниво на вода не треба да биде помало од 60 mm, а максимумот не треба да надминува 80 mm.

3. Поврзете се со три-јадрениот приклучок за напојување 220V/50Hz и вклучете го напојувањето.

4. Вклучете го копчето за прекинувач на ултразвучниот чистач и зелениот прекинувач светнува за да покаже нормално функционирање.

5. Вклучете ја контролата на температурата на машината за чистење со ултразвук за да ја прилагодите температурата во согласност со барањата за чистење на предметите.

6. Показното светло за температура се гаси. Кога грејачот ќе го достигне потребното барање, грејачот ќе престане да работи. Ако температурата е пониска од поставената температура, грејачот ќе продолжи да се загрева автоматски.

7. Кога температурата на греењето ќе ги достигне барањата за чистење на производот, тајмерот за чистење може да се вклучи, а работното време на тајмерот може да се постави според барањата за чистење на производот.

8. Чистењето на општите предмети трае од 10 минути до 20 минути. За работните парчиња што тешко се чистат, времето на чистење може соодветно да се продолжи за да се обезбеди ефект на чистење.

9. Позицијата на тајмерот може произволно да се прилагоди во рок од 1-20 мин, а може да се прилагоди и во нормално отворената положба. Општо земено, времето за чистење е 10-20 мин. За делови кои се особено тешки за чистење, времето на чистење може соодветно да се продолжи.

10. Откако ќе го исчистите резервоарот за чистење, извадете ја корпата за чистење и измијте ја со топла вода или исплакнете ја во друг резервоар за чистење топла вода без растворувач.

11. Откако ќе се исчистат предметите, тие треба да се исушат, складираат и склопуваат.

Горенаведеното е вовед во употребата на машината за чистење со ултразвук. Специфичната употреба зависи од типот на вашата машина за чистење.




  • Email
  • Whatsapp
  • Skype
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy