Примена на ултразвучно чистење

2021-06-23

1. Секојдневната употреба наУлтразвучно чистењемашина како златен и сребрен накит, накит и други додатоци, алати и овошје се чистат и дезинфицираат во исто време. Покрај тоа, рацете може да се користат и за убавина и нега на кожата со ултразвук. Долготрајната употреба може да ја одржи кожата нежна. Подмачкувањето е полно со еластичност.
2. Сите оптички леќи, како што се делови од објективи од различни очила, лупи, камери, камери итн., исто така може да се чистат со машина за чистење со ултразвук.
3. Во процесот на мелење и полирање, голема количина прашина и нечистотија ќе се залепат на жад и украси, а овие работни парчиња често се комплицирани по форма и имаат многу празнини. Ултразвучните средства за чистење се многу корисни.
4. Часовниците и прецизните инструменти се ослободени од маката за расклопување на завртките, запчаниците, чешмите за коса, нараквиците итн. еден по еден. Потребно е само да ја извадите лушпата и да ја ставите целата во резервоарот за чистење со соодветното средство за чистење, а со половина напор можете да добиете двојно поголем резултат. ефект.
5. Банките, канцелариите, финансиите, уметноста и занаетите, рекламната индустрија, канцелариските материјали, исто така, можат да користат ултразвучни средства за чистење за да обезбедат мазност и јасност.

6. Прецизните кола и резервните делови на мобилните телефони, воки-токи, вокмен и други електрични апарати се чистат со ултразвучна машина за чистење комбинирана со безводен алкохол за да се добие одличен ефект на чистење без прашина и без загадување.

Ultrasonic Cleaner

  • Email
  • Whatsapp
  • Skype
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy