Предности на ултразвучните генератори

2021-06-23

1. Наултразвучен генераторможе да ја следи работната фреквенција и моќноста на ултразвучниот систем со висока моќност.

2. Ултразвучниот генератор може да прилагоди различни параметри во реално време според различните барања на корисниците: како што се моќност, амплитуда, време на работа итн.

3. Ултразвучниот генератор ја прилагодува фреквенцијата така што ултразвучниот трансдуцер секогаш работи во најдобра состојба, а ефикасноста достигнува максимум.

4. Штом опремата за генератор на ултразвук ќе ги заврши почетните поставки, може да се работи континуирано без прилагодување на генераторот.

5. Кога оптоварувањето се менува за време на работниот процес на трансдуцерот на генератор на ултразвук, тој може автоматски да ги прилагоди карактеристиките на возење за да обезбеди стабилна амплитуда на главата на алатот.

6. Кога системот на генератор на ултразвук работи во несоодветна работна средина, генераторот ќе престане да работи и ќе даде аларм за да ја заштити опремата од оштетување.

7. Ултразвучниот генератор може автоматски да ја одреди работната фреквенција на главата на алатот и да ја складира.

Ultrasonic Generator

  • Email
  • Whatsapp
  • Skype
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy